Marielle Bartholomeus & Carla Kraaij

Ergotherapie en ReAttach, tijd voor nieuwe kansen

Abstract

Een aantal ergotherapeuten heeft in 2016 of 2017 reeds kennis gemaakt met ReAttach. En hoewel ReAttach ontwikkeld is vanuit de orthopedagogiek, blijkt deze methode verrassend goed aan te sluiten op ergotherapie.
Tijdens deze presentatie leggen Marielle Bartholomeus en Carla Kraaij uit wat ReAttach is, waar de aansluiting ligt met ergotherapie, voor welke clienten het kan worden ingezet en wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Biografie

Carla Kraaij is freelance ergotherapeut. Ze is werkzaam voor diverse opdrachtgevers, voornamelijk in de revalidatie voor volwassenen met chronische pijn en vermoeidheid. Carla is ReAttach therapeut en is bezig met de opleiding tot ReAttach-trainer.

Marielle Bartholomeus is ergotherapeut en SI-therapeut. Ze heeft een eigen kinderergotherapiepraktijk binnen een multidisciplinair centrum in Tilburg. In september 2017 is Marielle opgeleid als ReAttach therapeut Kind en Jeugd en in december heeft ze de autismevariant met goed gevolg afgerond. Sinds maart 2017 is Marielle ReAttach-trainer.